GYÓGYÍTSD MEG A MÉRGEZETT KUTAT


Isten Szellem. Csak az igazság iránt való engedelmesség odaszentelésében lehet Őt tisztelni és ez által részesülni belőle. Az ember szelleme olyan, mint egy kút, amely a Jézus Krisztusban való hit által jut élő vízhez, a Szentség Szelleméhez. Az igazi hit pedig az engedelmesség cselekedetei által adja azt a sót, amelyet a mérgezett vizekhez hozzáadva, azokat meg is gyógyítja. Ezt tette Elizeus Jerikónak vizével. Ez a só gyógyítja meg az Isten elé járulók kútját, vizét, szellemét ma is.

A szamaritánus asszony azt hitte, hogy ehhez a gyógyuláshoz elegendő az ősök által ránk hagyományozott felekezeti tradíciók megtartása. Jézus Krisztus azonban egyértelművé tette, hogy azoknak a kútjából az ember továbbra is szomjas marad.
Az örök élet vizét egyetlen felekezet liturgiája sem tartalmazza. Azokat el kell hagyni ahhoz, hogy az ember teljes szívéből, bensőjéből szánja oda magát szüntelen, élő áldozatul az Isten Igéjének megtartására. Így adatik a Szent Szellem mindazoknak, akik engednek – vagyis engedelmeskednek – Istennek.
Hallgasd meg az üzenetet: