A BŐVÖLKÖDÉS HAMIS EVANGÉLIUMA



Jézus kiűzte a Templomból az Isten szellemi javait pénzért (el)áruló kalmárokat. A szent helyből, szent és szellemi értékekből történő meggazdagodás keresése egyben profetikus kép is az eljövendő Babiloni világrendszer hamis Egyházáról. Az utolsó idők vallásos világuralmának gazdasági vezetői az Isten természetfölötti erejéből, szellemi kincseiből törvénytelenül meggazdagodók lesznek. A csodákért fizető, vallási élményekért anyagi javakkal szolgáló tömeg, mint templomi adományt, úgy fizeti meg a modern búcsúcédulák, a lelkiismeretet hazugsággal elnémító csodák és próféciák árát.

A Názáreti a pusztában is nemet mondott a kísértőnek, és nem állította az isteni erőt saját gazdasági érdekeinek a szolgálatába: a követ nem változtatta kenyérré. Tanításában egyértelművé tette: a földi javak gyűjtése, felhalmozása kizárja a szent Isten szolgálatát. Az ember vagy a Mammonnak szolgál, vagy Istennek, de a kettő együtt nem megy. A tanítványoktól megkövetelte, hogy minden földi javaiktól búcsút vegyenek, azokról lemondjanak. E világ javainak ki kellett kerülni a szívükből, lelkükből, hogy csak Istennek szolgáljanak. Jézustól a pusztai kísértés során is akkor távozott el a Sátán, amikor ezt a nagyon szilárd elköteleződését vallotta meg az ige alapján: „Eredj el Sátán, mert meg van írva: az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj. Ekkor elhagyta őt az ördög”. A gazdag ifjúnak el kellet volna hagynia mindazokat a világi javakat, amelyek az anyagi biztonságot nyújtották számára. E nélkül alkalmatlan maradt az Isten szolgálatára.
Az Úr rázzon fel minden egyházi vezetőt, gyülekezeti pásztort és szolgálatokban tevékenykedőt! Vajon mekkora helyet foglalnak el még földi célok, anyagi számítások, világi időtöltések a szívekben? Istennek nem pénzre van szüksége az ébredéshez. Nincs szüksége egyházi hivatalokra, nyári táborokra és semmilyen földi szervezetre, de még az 1%-ra és a tizedre sem. Istennek a szívünkre van szüksége, de arra teljesen. Ki kell takarítani belőle mindent, ami e világhoz köt. Csak akkor tud használni bennünket. A Szent ereje számunkra csak a kereszten elérhető. Ha Jézus Krisztussal együtt minden nap meghalunk ennek a világnak.

Hallgasd meg az üzenetet: https://youtu.be/2aLHkxrAfQw
 
Csatlakozz Felhívásunkhoz, leplezzük le a vallásos becsapásokat!
A Felhívást itt olvashatod és írhatod alá: 
Aláírásoddal elutasítod a bálványimádással kötött hamis megalkuvást, és kiállhatsz a Krisztus iránti egyenesség mellett!